Klanten geven ons een 4,5/5

4.5/5

iPhone 5c

Wat jij moet weten over het bereik van een walkie talkie

Deel artikel

Wellicht ken je ze nog van vroeger: de walkie talkie. Jij verstopte je ergens in huis of in het bos en je maatje probeerde je vanaf een afstandje te vinden. Dit waren dan de speelgoedversies, maar al geruime tijd kan je online ook een professionele walkie talkie kopen. Deze kunnen gebruikt worden door grote bedrijven om de communicatie ook tijdens bijvoorbeeld evenementen op gang te houden. Dan is het wel verstandig om rekening te houden met wanneer je goed bereik hebt.  

Kies voor het juiste bereik

Werk je in een restaurant en gebruik je de walkie talkie om vanuit het eetgedeelte te communiceren met de keuken? Dan heb je geen last van ruis. Heb je restaurants op meerdere locaties binnen een bebouwd gebied en gebruik je in dit geval ook walkie talkies om te communiceren? In dit geval werken de gebouwen als een soort ‘ruis’ die het signaal kunnen verzwakken. Kies in dit geval dan voor portofoons met een groter bereik dan in eerste instantie nodig is. Bijvoorbeeld een set walkie talkies met een bereik van tien kilometer. Zo weet je zeker dat je op een eenvoudige manier met elkaar kunt blijven communiceren.

 

professionele walkie talkie kopen
Ht Handheld Transceiver Push-to-talk Walkie-talkie

Waar zit de ontvanger?

Om de boodschappen van de tegenpartij goed te kunnen ontvangen via de walkie talkie, is het verstandig om eens te kijken waar de antenne zit. Want ook al staat er aangegeven dat de portofoon zelf een groot zendvermogen heeft, de omgeving kan nog steeds hinderlijk zijn. Verbeter daarom het signaal door ergens nog een extra antenne te plaatsen vanaf de locatie, zodat er makkelijker contact gemaakt kan worden met de grote mast. Een extra antenne hoeft niet groot te zijn. Online kun je een aantal compacte antennes vinden die dus niet veel ruimte innemen, maar het bereik en de verbinding van je portofoons aanzienlijk verbeteren.

Bereik van de frequentie

Houd er met een walkie talkie ook altijd rekening mee dat je werkt met een bepaalde frequentie. De andere personen waarmee je communiceert stemmen ook af op deze frequentie, zodat jullie praten via hetzelfde kanaal. Maar houdt er dus ook rekening mee dat anderen in de buurt ook deze frequentie kunnen gebruiken en dus alle gesprekken kunnen horen. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. In dat geval is het verstandig om gelijk van frequentie te wisselen en dit ook door te geven aan de mensen met wie je wilt blijven communiceren. Alleen dit via de walkie talkie doen is net zo handig, gebruik dan een ander kanaal zoals Whatsapp of stuur een SMS. Er zijn verschillende portofoons verkrijgbaar met een groot aantal frequenties, zodat je ook in de drukkere gebieden kunt afstemmen op een ‘eigen’ kanaal.

professionele walkie talkie kopen
Radio Equipment Mobile Phone Emergency Walkie Talkie

Gerelateerd nieuws

Nieuws

iPhone 5c foto’s uitgelekt

Afgelopen weekend zijn er foto’s van de nieuwe iPhone uitgelekt. Na alle waarschijnlijkheid heeft een medewerker van Apple de foto’s uitgelekt. Het is natuurlijk nooit

iphone 4 kapot
Nieuws

Verzekeren van een smartphone!

Het wordt verzekeren van een smartphone wordt steeds populairder. Doordat smartphone steeds duurder maar ook fragieler worden en dus sneller kapot gaan laten steeds meer