Klanten geven ons een 4,5/5

4.5/5

iPhone 5c

Voip: de nieuwe manier om te bellen

Deel artikel

We hebben (bijna) allemaal nog wel de oude, analoge telefoons gebruikt om te bellen. Tegenwoordig bellen de meeste mensen echter via voip, wat staat voor Voice Over Internet Protocol.

Met voip kun je bellen via het internet. Er zijn verschillende opties zoals bijvoorbeeld via:

  • Desktop software
  • Sip-telefonie
  • Apps voor de mobiele telefoon
  • Access nummers

Desktop software

Via desktop software kun je bellen vanaf je computer. Je hebt dan een microfoontje en speakers of een koptelefoon nodig, en verder niks behalve de software. Veel aanbieders bieden bellen via desktop software aan tegen lage tarieven en sommige bestemmingen zijn zelfs helemaal gratis.

Aanbevolen: Telefonie oplossingen voor bedrijven overzicht

Sip-telefonie

SIP staat voor Session Initiation Protocol. Een sip-toestel is een speciaal toestel om via voip te kunnen bellen. Daarnaast kun je een softphone gebruiken, dat is een programma dat je installeert op je mobiele telefoon, tablet of computer. Ook is het mogelijk om via je browser te bellen.

Apps voor de mobiele telefoon

Op het moment dat voip gelanceerd werd was het alleen mogelijk om via de computer te bellen. Niet lang daarna echter, werd ook een manier ontwikkeld om voip op je mobiele telefoon te kunnen gebruiken. Via speciaal ontwikkelde apps die je kunt downloaden op je mobiele telefoon of tablet, kun je bellen, berichten sturen etc. Meestal kan dit tegen dezelfde lage tarieven als wanneer je via je computer belt.

Access nummers

Bellen via access nummers is eigenlijk bellen op de ouderwetse manier, maar dan via voip providers. Deze optie kun je gebruiken als je geen internet tot je beschikking hebt. Je belt dan vanaf je vaste of mobiele telefoon met een access nummer, waarna je doorverbonden wordt met het nummer dat je wilt bellen. Vaak worden dezelfde tarieven gehanteerd als bij de andere opties, je moet normaal gesproken echter wel het lokale tarief betalen aan je provider van je vaste of mobiele telefoon.

Tip: VoIP bellen zakelijk

Gebeld worden

Er zijn ook mogelijkheden om gebeld te worden via voip. Dat kan bijvoorbeeld als je een sip device gebruikt. Je kunt dan gebeld worden via een sip uri, een adresschema vergelijkbaar met een telefoonnummer, of een voip-in nummer, ook wel DID-nummer genoemd. Voip-in nummers kun je aanvragen bij sommige voip-aanbieders, of bij speciale DID-aanbieders.

Corona en voip

In deze tijd van de coronacrisis is voip de ideale oplossing voor bedrijven. Je hebt niet meer te maken met een beperkte en logge telefooncentrale, maar alle werknemers kunnen overal inloggen op hun account. Ze kunnen daarom uitstekend vanaf thuis werken. Conference calls zijn ook mogelijk dus is voip een uitstekende oplossing voor bedrijven, vooral nu.

Conclusie

We kunnen concluderen dat voip een moderne en voordelige manier is om te bellen en smsjes te versturen. Zoals we besproken hebben, zijn er talloze opties. Een groot voordeel is dat je verlost bent van de hoge abonnementskosten van de reguliere telefoonaanbieders. Ben je overtuigd? Probeer het dan vandaag nog uit!

Gerelateerd nieuws

Nieuws

iPhone 5c foto’s uitgelekt

Afgelopen weekend zijn er foto’s van de nieuwe iPhone uitgelekt. Na alle waarschijnlijkheid heeft een medewerker van Apple de foto’s uitgelekt. Het is natuurlijk nooit

iphone 4 kapot
Nieuws

Verzekeren van een smartphone!

Het wordt verzekeren van een smartphone wordt steeds populairder. Doordat smartphone steeds duurder maar ook fragieler worden en dus sneller kapot gaan laten steeds meer