Klanten geven ons een 4,5/5

4.5/5

iPhone 5c

Vingerafdruksensor in mobiele telefoons: rage of nieuwe standaard?

Deel artikel

HTC One Max, iPhone 5s en Galaxys s5

Het gros van de nieuwste moderne toptoestellen is tegenwoordig uitgerust met een vingerafdruksensor waarmee de telefoon snel kan worden ontgrendeld. Door het plaatsen van je vinger op het touchscreen of op de home-knop, wordt het toestel ontgrendeld. Naast de HTC One Max en de iPhone 5s wordt naar alle waarschijnlijkheid ook de nieuwe Galaxy s5 van Samsung, die volgens de geruchten volgende week wordt aangekondigd, uitgerust met een vingerafdruksensor.

HTC was eerder dan Apple?

Wanneer het om nieuwe, innovatieve technieken gaat binnen de smartphonesector, is de strijd fel. Alle grote producenten, zoals Samsung, HTC, Apple en LG, profileren zich als innovatief en vernieuwend. Dat maakt het last aan te tonen welk merk nu verantwoordelijk is voor nieuwe innovaties, en welke merken deze innovaties verzorgen. Zo beweert HTC dat ze al maanden bezig was met het ontwikkelen van de vingerafdruksensor, toen Apple deze feature aankondigde op de iPhone 5s.

Ook irisscan in ontwikkeling

Naast een vingerafdruksensor is ook een irisscanner in ontwikkeling bij Samsung. Deze zorgt ervoor dat je met je ogen je toestel kan ontgrendelen. Dat werd eerder al bevestigd door Samsung-topman Lee Young Hee. De functie zal nog niet op de Samsung Galaxy S5 zitten, maar wordt mogelijk in de toekomst wel beschikbaar voor het unlocken van je smartphone.

Rage of nieuwe standaard?

De grote vraag die als gevolg van de vingerafdruksensor ontstaat: worden innovatieve ontwikkelingen als de vingerafdruksensor en de irisscanner ook positief opgepakt door de gebruikers, of zijn ze er vooral voor de grote merken om mee te pronken? Het antwoord is slechts een kwestie van tijd… we zijn benieuwd.

Gerelateerd nieuws

Nieuws

iPhone 5c foto’s uitgelekt

Afgelopen weekend zijn er foto’s van de nieuwe iPhone uitgelekt. Na alle waarschijnlijkheid heeft een medewerker van Apple de foto’s uitgelekt. Het is natuurlijk nooit

iphone 4 kapot
Nieuws

Verzekeren van een smartphone!

Het wordt verzekeren van een smartphone wordt steeds populairder. Doordat smartphone steeds duurder maar ook fragieler worden en dus sneller kapot gaan laten steeds meer