Klanten geven ons een 4,5/5

4.5/5

iPhone 5c

Vier toffe alternatieven voor standaard foto’s en video’s

Deel artikel

Iedereen is tegenwoordig een soort fotograaf. Bijna iedereen maakt foto’s en video’s van zichzelf, van anderen of van zijn/ haar omgeving. Of je dit nou doet met je smartphone of een professionele camera, het eindresultaat is vaak ongeveer hetzelfde. Naast kwaliteit verschilt er tegenwoordig niet veel. Lees daarom hier vier alternatieve manieren waarop je foto’s of video’s kan maken.

Met een GoPro

De meeste mensen zullen wel weten wat het is, maar als je het niet weet: een GoPro is een kleine camera die je overal mee naartoe kan nemen. Zo kun je er mee zwemmen, jezelf filmen tijdens wintersport of dragen als je bijvoorbeeld gaat bungeejumpen. Er zijn veel accessoires voor te kopen en je kan er dus veel verschillende kanten mee op.

Met een drone

Drones bestaan al een tijdje, maar worden steeds verder ontwikkeld en steeds beter. De meeste drones beschikken over een ingebouwde camera die prachtige beelden kan schieten. Dit geeft supermooie resultaten wanneer je bijvoorbeeld boven een stad vliegt of vanuit de lucht foto’s maakt van een drukke snelweg. Maar dat zijn alleen voorbeelden, je kan ermee doen wat je wil. Een voorbeeld van een drone met een goede camera is de DJI Mavic 2 Pro. Het eindresultaat is prachtig, en minder saai dan wanneer je filmt of fotografeert vanaf de grond.

Losse lens voor op je smartphone

Er bestaan een soort kleine lensjes die je op je smartphone kan klemmen, waardoor de camera van je smartphone opeens hele andere foto’s en video’s maakt. Er zijn eindeloos veel soorten lenzen waarmee je dit trucje kan gebruiken. Er zijn bijvoorbeeld fish-eye lenzen, telescooplenzen of groothoeklenzen. Probeer het een keer uit en speel met de verschillende beelden die je krijgt!

Polaroidcamera

Hier kun je niet mee filmen, maar wel leuke foto’s mee maken. Vroeger werden alle foto’s gemaakt met polaroidcamera’s, en tegenwoordig zie je het ook steeds meer terugkomen. Het is als het ware een camera waar de foto direct uit komt rollen. Je moet de camera vullen met het fotopapier, die ook te koop is met leuke printjes etc. De kwaliteit is niet geweldig wat de foto’s een leuke uitstraling geeft. Doordat je meteen de juiste foto moet maken omdat je anders een foto ‘verspilt’, krijgt het een extra uitdaging wat het extra leuk maakt.

Gerelateerd nieuws

Nieuws

iPhone 5c foto’s uitgelekt

Afgelopen weekend zijn er foto’s van de nieuwe iPhone uitgelekt. Na alle waarschijnlijkheid heeft een medewerker van Apple de foto’s uitgelekt. Het is natuurlijk nooit

iphone 4 kapot
Nieuws

Verzekeren van een smartphone!

Het wordt verzekeren van een smartphone wordt steeds populairder. Doordat smartphone steeds duurder maar ook fragieler worden en dus sneller kapot gaan laten steeds meer