Klanten geven ons een 4,5/5

4.5/5

iPhone 5c

Review iPhone 5C

De iPhone 5c is sinds 25 oktober 2013 overal in Nederland te koop. Het is voor het eerst dat Apple in één jaar tijd twee nieuwe iPhone toestellen lanceert. Met de komst van de iPhone 5c wil Apple nieuwe gebruikers naar het iOS platform trekken. De iPhone 5c wordt ook wel de goedkopere iPhone genoemd omdat het toestel 100 euro goedkoper is dan de iPhone 5s en omdat de iPhone 5c gemaakt is van hoogwaardig plastic in tegenstelling tot de aluminium behuizing van de iPhone 5s. Lees hier alles over de bevindingen rondom de iPhone 5c.

Kleurrijk toestel

De iPhone 5c valt met haar kleurrijke uiterlijk enorm op tussen alle andere iPhone toestellen. Met dit toestel weet je één ding zeker en dat is dat je je leven meer kleur geeft. De iPhone 5c is een volwaardige iPhone met dezelfde specificaties als de iPhone 5. als bestaande Apple gebruiker is een upgrade naar de iPhone 5c alleen aan te raden als je een ouder toestel hebt dan de iPhone 5. Ben je in het bezit van een iPhone 5 dan is het geen upgrade want alle specificaties zijn identiek behalve dat de levensduur van de batterij aanzienlijk verbeterd is ten opzichte van de iPhone 5.

Besturingssysteem iOS 7

Het besturingssysteem dat Apple gebruikt voor de iPhone 5c is iOS 7. Het totaal vernieuwde besturingssysteem is in combinatie met een iPhone 5c prachtig op elkaar afgestemd. Het besturingssysteem is prachtig vormgegeven en super gebruiksvriendelijk. Er zijn veel nieuwe functies toegevoegd wat het gebruik van de iPhone alleen maar bevordert. Tijdens de release van iOS 7 waren veel apps in de Apple App Store nog niet compatibel maar steeds meer apps krijgen een update voor iOS 7.

Beschikbare uitvoeringen in Nederland

Voor een iPhone moet je altijd diep in de buidel tasten omdat Apple altijd high end toestellen produceert. De iPhone 5c is een goedkopere iPhone en is als los toestel al verkrijgbaar vanaf 599 Euro. Ondanks dat het toestel goedkoper is dan iedereen gewend is van Apple blijft het een toestel van hoogwaardige kwaliteit. De behuizing van het toestel mag dan wel van plastic gemaakt zijn maar alleen het beste materiaal is gebruikt om de iPhone 5c te produceren. Doordat Apple gekozen heeft voor een plastic frame zijn de kosten voor de productie veel minder en daarom is het toestel ook goedkoper dan bijvoorbeeld de iPhone 5s. Daar naast heeft Apple voor een plastic frame gekozen omdat dit de enige mogelijkheid was om de iPhone 5c van kleur te voorzien. De iPhone 5c is verkrijgbaar met 16GB en 32GB opslagcapaciteit en je hebt de keuze uit vijf verschillende kleuren.

Conclusie review iPhone 5C

Met de iPhone 5c heeft Apple weer een prima smartphone op markt gebracht en zeker door de keuze mogelijkheden in kleur zullen er nieuwe gebruikers op het iOS platform komen. Ben je al in het bezit van een iPhone die ouder is dan de iPhone 5 dan is de iPhone 5c een absolute aanrader. De iPhone 5c is een volwaardige iPhone en heeft de kwaliteit zoals je die van Apple mag verwachten. Wil je de iPhone 5c nog meer kleur geven dan dat het toestel al heeft koop dan ook de speciaal ontworpen beschermhoesjes van Apple erbij.