Komt Apple met een opvolger van de iPhone 5c?

0

Een daverend succes mag je de iPhone 5c niet noemen. De telefoon zou niet zo goed verkocht worden als Apple gehoopt had, en daarom zat het bedrijf binnen de kortste tijd met drie miljoen overgebleven telefoons. Toch gaan er nu wel geruchten van een opvolger: de iPhone 6c. Deze zou samen met de iPhone 6s en iPhone 6s Plus op de markt komen aan het einde van dit jaar, alhoewel andere berichten een release in de eerste maanden van 2016 meldden.

Wat te verwachten van de iPhone 6c

Als de iPhone 6c daadwerkelijk op de markt komt, dan zullen er waarschijnlijk een hoop overeenkomsten zijn met de huidige iPhone 5c. Dat betekent in dit geval een 4 inch scherm met een design gemaakt van felle kleuren. Die kleuren zijn waarschijnlijk blauw, geel, groen, roze en wit. Met de iPhone 6c dan als 4 inch smartphone, en de iPhone 6s en iPhone 6s Plus met respectievelijk 4,7 en 5,5 inch scherm, heeft Apple smartphone formaten voor alle soorten gebruikers.

Apple zal de iPhone 6c sowieso voor een lagere prijs uitbrengen dan de iPhone 6s (en Plus), en het zou ook goed kunnen dat die nog goedkoper wordt dan de iPhone 5c bij introductie. Hiermee zou Apple de iPhone 6c wel een succes kunnen maken. Wat betreft geheugen wordt de iPhone 5c momenteel enkel geleverd met 8GB opslag. Tegenwoordig is dat toch echt wel te weinig, en is daarom ook wel de verwachting dat Apple de iPhone 6c uit zal brengen vanaf 16 GB geheugen. Daarnaast is het goed mogelijk dat Apple besluit om een vingerafdrukscanner in de iPhone 6c te plaatsen.

Over het algemeen worden iPhones, en daarmee ook iPhone abonnementen, als duur ervaren. Met de komst van een goedkopere iPhone is er ook een goedkoop iPhone abonnement voor mensen te verkrijgen die minder geld willen uitgeven aan een smartphone.

Delen

Over de schrijver

Carlijn de Witte

Carlijn de Witte is verantwoordelijk voor het laatste nieuws en geruchten op 5ciphone.nl. Carlijn is gespecialiseerd in de telecom niche en weet dan ook altijd wat de beste iPhone 5C aanbiedingen zijn!

Reageren op het bericht

*