Klanten geven ons een 4,5/5

4.5/5

iPhone 5c

De iPhone SE vs de Samsung Galaxy S7 van Samsung

Deel artikel

De twee grootste concurrenten in de mobiele telefonie zijn waarschijnlijk Samsung en Apple. Al vaker is voorgekomen dat de twee elkaar beconcurreren met nieuwe snufjes of bepaalde modellen telefoons. Beide doen bepaalde ontdekkingen en proberen daar hun kenmerk van te maken. Zo staat Apple wel redelijk bekend om een zeer goede kwaliteit en nette service. Bij Samsung gaan ze meer voor de innovaties. Op het moment dat de geruchten gingen dat Apple de iPhone SE uit zou brengen, zou Samsung gaan overwegen om een kleinere versie van de Galaxy S7 uit te gaan brengen. Dat is opvallend, want meestal kiezen beide bedrijven toch redelijk hun eigen weg.

De Galaxy S7

Opvallende keuze van Samsung is het wel, omdat de vorige keer dat er een kleinere versie van een bestaand model uitgebracht werd dit niet echt een succes was. Omdat er veel onderdelen verkleind moesten worden voor dat model, lukte het Samsung niet om er een goed model van te maken. Dit was dus ook geen succes te noemen. De Galaxy S7 zou dit probleem niet moeten hebben en krijgt een scherm van 4,6 inch, een 3 GB RAM en een 12 megapixel camera. Op veel vlakken kan deze telefoon dus inderdaad concurreren met de iPhone SE, want deze heeft ook een prima werkgeheugen en een 12 megapixel camera. Met de iPhone 7 of een iPhone 7S abonnement wordt het lastiger; dit toestel wint het op de meeste vlakken van de S7.

iPhone SE

De vraag is hoeverre het zin heeft om een concurrent voor de iPhone SE op de markt te brengen. Deze telefoon is namelijk voornamelijk ontworpen voor de mensen die de iPhone 6s of iPhone 6s Plus zouden willen hebben, maar deze te groot vinden. De kans is dan klein dat ze overstappen op een Galaxy S7. Het zou wel een strategische zet van Samsung zijn als het hen ook gaat om het aanbieden van kleinere modellen dan nu.

Gerelateerd nieuws

Nieuws

iPhone 5c foto’s uitgelekt

Afgelopen weekend zijn er foto’s van de nieuwe iPhone uitgelekt. Na alle waarschijnlijkheid heeft een medewerker van Apple de foto’s uitgelekt. Het is natuurlijk nooit

iphone 4 kapot
Nieuws

Verzekeren van een smartphone!

Het wordt verzekeren van een smartphone wordt steeds populairder. Doordat smartphone steeds duurder maar ook fragieler worden en dus sneller kapot gaan laten steeds meer