iPhone stuk ; wat moet je doen

0

 

iPhone stuk; wat moet je doen?

Ken je het gevoel dat je een iPhone in je handen en deze per ongeluk laat vallen en op de grond in stukken terechtkomt of schade oploopt? Je bent niet de enige die dit overkomt, want iedereen maakt het weleens mee. Als het jou overkomt baal je natuurlijk ontzettend, want het toestel kost enkele honderden euro’s en je wilt er zo zuinig mogelijk op zijn. Maar een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje en iedereen heeft weleens pech. Wat moet je in dat geval doen als je iPhone aan diggelen is?

 

Laten repareren

De eerste stap je die gaat ondernemen is op zoek naar een partij die jouw iPhone kan repareren. Tegenwoordig komen er steeds meer ZZP’ers op de markt die dat voor jou kunnen regelen. Echter loop je wel het gevaar dat als er iets anders kapot gaat, je dit vaak niet meer kunt claimen, omdat zulke reparaties vaak ‘zwart’ worden uitgevoerd. Daarom is het raadzaam om naar een partij te gaan die gecertificeerd is voor het repareren van smartphones. Bij zulke partijen heb je de garantie dat alles op de juiste manier wordt gedaan en dat je weer een zo goed als nieuw toestel terugkrijgt. Mochten er onverwachts andere dingen kapot gaan, kan je weer naar de reparateur terug om het verhaal uit te leggen. Meestal word je dan weer kosteloos geholpen. Neem dus geen risico en laat je iPhone herstellen door iemand over de juiste papieren beschikt.

 

Verzekeren

Het is ook niet uitgesloten dat een kennis of vriend jouw toestel kan repareren. Alleen loop je het risico dat als er iets anders kapot gaat, deze persoon jou niet wilt helpen en je dus met de gebakken peren zit. Dan moet je alsnog een nieuwe partij inschakelen om het andere probleem op te lossen. Het advies is dan ook om je iPhone te verzekeren tegen dit soort situaties. Daarmee hoef je in ieder geval niet de reparatiekosten te betalen die er dan nog eens bijkomen. Natuurlijk wil je dat je smartphone heel blijft en dat je helemaal niet in dit soort situaties terechtkomt. Maar toch moet je met alles rekening houden, want ook in dit geval is voorkomen nog steeds beter dan genezen.

Delen

Over de schrijver

Carlijn de Witte

Carlijn de Witte is verantwoordelijk voor het laatste nieuws en geruchten op 5ciphone.nl. Carlijn is gespecialiseerd in de telecom niche en weet dan ook altijd wat de beste iPhone 5C aanbiedingen zijn!

Reageren op het bericht

*