Klanten geven ons een 4,5/5

4.5/5

iPhone 5c

iPhone 6s versus Huawei P9

Deel artikel

Met de nieuwste iPhone 7 in het vooruitzicht, wilt Apple het gevecht aangaan met de Samsung S7 en de Galaxy Note 7. Het bedrijf zit al langer in zwaar weer en is de koppositie in de smartphonemarkt kwijtgeraakt aan Samsung. De aankondiging van de iPhone 7 leidde tot een stijging in de waarde van een Apple aandeel, wat betekent dat de markt vertrouwen heeft in het nieuwe product. Is Apple echter wel in staat om terug te komen of worden ze ingehaald door nieuwe bedrijven als Huawei?

Huawei is namelijk in de afgelopen jaren opgestoomd tot de derde plek in de smartphonemarkt. Het Chinese bedrijf heeft met lage prijzen en sterke specificaties zich opgevochten tot een nieuwe speler in de markt. Zijn ze echter wel in staat om te concurreren met het grote Apple? De enige manier om daarachter te komen is het vergelijken van de toptoestellen van afgelopen jaar, de Huawei P9 versus de iPhone 6s.

Specificaties

De specificaties van beiden toestellen lijken natuurlijk veel op elkaar, maar er zijn een paar belangrijke verschillen tussen de twee. Om te beginnen het geheugen en de RAM. De Huawei P9 komt standaard met 32 GB en de iPhone 6s met 16 GB. Voor de smartphones van tegenwoordig is 32 GB een veel beter niveau voor geheugen, aangezien een deel van het geheugen al standaard verloren is gegaan bij de aankoop. Daarnaast is de Huawei P9 ook uitbreidbaar met 128 GB, wat betekent dat in totaal er meer geheugen beschikbaar is dan de iPhone 6s. Daarnaast is er ook een duidelijk verschil in de RAM. De P9 komt standaard met 3GB, terwijl de iPhone 6s slechts 2 GB aan RAM heeft. Dit heeft een effect op de rekensnelheid van de smartphone.

Camera

Op het gebied van camera’s is er een duidelijke winnaar: de Huawei P9. Waarom? Omdat het beschikt over een dual-camera van Leica. 2 Camera’s met beiden 12 megapixel op de achterkant. De iPhone blijft achter met een enkele 12 megapixel camera. Daarbovenop heeft de selfiecamera van de iPhone 5 megapixel en de P9 een 8 megapixel camera. Een duidelijk verschil in het voordeel van Huawei.

Conclusie

Het is duidelijk dat de Huawei P9 een toptoestel is met enkele voordelen boven de iPhone 6s. Betekent dat automatisch dat het een betere telefoon is? Nee, dat ligt aan meer factoren. Veel consumenten zijn gewend aan de iPhone en zijn fan van iOS. Daarnaast is het gemakkelijker de nieuwe iPhone te kopen als je deze gewend bent, in plaats van een compleet andere telefoon. Sta je echter neutraal in de keuze, dan is de Huawei P9 een zeer goede optie. Vooral aangezien er een prijsverschil is van bijna €400 voor simlock vrije toestellen. Een Huawei abonnement kan ook zeer voordelig zijn. Bekijk alle mogelijkheden en maak een keuze die voor jou het beste is.

Gerelateerd nieuws

Nieuws

iPhone 5c foto’s uitgelekt

Afgelopen weekend zijn er foto’s van de nieuwe iPhone uitgelekt. Na alle waarschijnlijkheid heeft een medewerker van Apple de foto’s uitgelekt. Het is natuurlijk nooit

iphone 4 kapot
Nieuws

Verzekeren van een smartphone!

Het wordt verzekeren van een smartphone wordt steeds populairder. Doordat smartphone steeds duurder maar ook fragieler worden en dus sneller kapot gaan laten steeds meer