Klanten geven ons een 4,5/5

4.5/5

iPhone 5c

iPhone 5c winst nagenoeg gelijk aan iPhone 5s

Deel artikel

Iedereen was verbaasd toen Apple bijna een jaar geleden twee nieuwe iPhone modellen presenteerde. De meeste aandacht ging met oprecht uit naar de iPhone 5s, wat dit is immers het nieuwe vlaggenschip van Apple. Het andere toestel, de iPhone 5c kreeg minimale aandacht, het enige wat vernieuwend was zijn de vijf beschikbare kleuren en dat het toestel niet van aluminium gemaakt is maar van polycarbonaat.

De eerste maanden werd al snel duidelijk dat de iPhone 5c stukken minder verkocht dan het vlaggenschip. Apple zou volgens analisten dit niet erg vinden want de iPhone 5c was immers op de markt gebracht als goedkopere iPhone en niet als de kar trekker. Maar het toestel leek zo slecht te verkopen dat er al snel gesteld werd dat de iPhone 5c een regelrechte flop geworden was.

Apple en retailers uit de hele wereld zouden met een overtollige voorraad blijven zitten en Apple besloot zelfs om te schakelen naar een nog goedkopere iPhone 5c met maar slechts 8GB intern geheugen. Nu bijna een jaar verder blijkt uit cijfers dat de iPhone 5c helemaal niet zo slecht heeft gepresteerd. Het was vanaf meet af aan duidelijk dat de goedkopere iPhone veel goedkoper was om te produceren en hierdoor meer winst zal gaan opleveren en dat heeft het uiteindelijk gedaan.

Over het algemeen kan Apple met een goed gevoel terugkijken op de lancering van de iPhone 5c. Maar of Apple ook in de toekomst met een c-versie op de markt komt is niet duidelijk. De huidige geruchten hebben vooral betrekking op twee nieuwe iPhones waarbij één een schermformaat krijgt van 4,7 inch en de ander een schermformaat van 5,5 inch.

Gerelateerd nieuws

Nieuws

iPhone 5c foto’s uitgelekt

Afgelopen weekend zijn er foto’s van de nieuwe iPhone uitgelekt. Na alle waarschijnlijkheid heeft een medewerker van Apple de foto’s uitgelekt. Het is natuurlijk nooit

iphone 4 kapot
Nieuws

Verzekeren van een smartphone!

Het wordt verzekeren van een smartphone wordt steeds populairder. Doordat smartphone steeds duurder maar ook fragieler worden en dus sneller kapot gaan laten steeds meer