Klanten geven ons een 4,5/5

4.5/5

iPhone 5c

De iPhone 5 en 6 naast elkaar

Deel artikel

De iPhone 5 en 6 naast elkaar

De iPhone 6 is de officiële opvolger van Apple’s iPhone 5, de verwachtingen van de iPhone 6 zijn dan ook erg hoog vanwege het design en de hardware waar de smartphone over zal gaan beschikken. Zo zijn er veel dingen veranderd aan de nieuwe iPhone zoals het scherm, design, hardware en nieuwe features waar men gebruik van kan maken. Naast de iPhone 6 brengt Apple net zoals bij de iPhone 5, ook een iPhone 6S uit die groter en beter is de iPhone 6. Qua prijs is de iPhone 6 niet erg gestegen, wat natuurlijk erg nuttig is voor de consument. Echter is de verkoopprijs die beide smartphones waard zijn nadat ze in gebruik zijn genomen erg veranderd. Zo is de waarde van een oude iPhone 6 nog steeds heel erg hoog vergeleken met die van de iPhone 5.

De grootste veranderingen

De grootste veranderingen tussen de iPhone 5 en iPhone 6 qua hardware zijn verbeterde chipset, CPU, GPU en camera. De iPhone 6 beschikt over Apple’s A8 chipset wat ervoor zorgt dat de smartphone lekker snel werkt zonder dat deze hier veel moeite voor hoeft te doen. Ook hebben de processor (CPU) en videokaart (GPU) van de smartphone en relatief grote upgrade gekregen, waardoor de smartphone nog meer werkruimte heeft om apps uit te voeren. De camera van de iPhone 6 is ook, vergeleken met de iPhone 5, flink verbeterd. Zo kan je nu video’s maken met 60 fps (frames per seconde) in 1080p, dit is het dubbele aantal frames als de iPhone 5. Ook zijn de foto’s die de camera maakt nog scherper en van betere kwaliteit.

Een nieuw design

De iPhone 6 heeft een nieuw design gekregen tegenover zijn voorloper, de iPhone 5. Het ontwerp van dit design voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus werd beïnvloed door die van de iPad Air. Zo beschikt de telefoon over een glazen front die rond de randen van het scherm is gebogen en een aluminium achterkant. De modellen zijn te verkrijgen in goud, zilver en “ruimte grijs’’. Door dit nieuwe design is het beeldscherm van de telefoon groter gemaakt. Zo heeft de iPhone 6 een resolutie van 750 bij 1334 pixels en is het scherm-naar-lichaam verhouding 65.8% terwijl de iPhone 5 over een resolutie van 640 bij 1136 pixels beschikt met een verhouding van 60.8%. Door het nieuwe design is er rumoer ontstaan omtrent de stevigheid van de iPhone 6 en 6S, zo zouden deze al snel verbuigen wanneer je deze bijvoorbeeld in je achterzak hebt van je broek. Ook de iPhone 5 en 5S hadden hier last van, echter zijn deze klachten echt naar boven komen drijven bij de nieuwe iPhone.

Gerelateerd nieuws

Nieuws

iPhone 5c foto’s uitgelekt

Afgelopen weekend zijn er foto’s van de nieuwe iPhone uitgelekt. Na alle waarschijnlijkheid heeft een medewerker van Apple de foto’s uitgelekt. Het is natuurlijk nooit

iphone 4 kapot
Nieuws

Verzekeren van een smartphone!

Het wordt verzekeren van een smartphone wordt steeds populairder. Doordat smartphone steeds duurder maar ook fragieler worden en dus sneller kapot gaan laten steeds meer