Klanten geven ons een 4,5/5

4.5/5

iPhone 5c

Handleiding iPhone 5C

Je kent het wel. Je bent wat aan het doen op je telefoon en voor je het weet glipt hij uit je handen en valt hij op de grond. Soms gaat het goed, maar vaak kom je bedrogen uit en zit er een grote barst in je scherm. Vanaf nu kun je via onze handleiding zelf je Iphone 5c scherm vervangen! Via Phonegigant.nl hebben wij namelijk een handleiding ontvangen die exact laat zien hoe jij je Iphone 5c scherm kunt repareren.

Stap 1- Je telefoon openen

Zet allereerst je telefoon uit voordat je met alle handelingen begint. Verwijder daarna de 3,8 millimeter pentalobe schroeven uit de onderkant van jet telefoon.

Stap 2 – Scherm open klappen

Je scherm zit vast met een aantal kabels en clips. Je moet deze clips zorgvuldig losmaken, zodat je uiteindelijk het scherm kunt open klappen. Uiteraard moet je dit voorzichtig doen en met precisie. Vervolgens zet je iSesamo tussen het scherm en de behuizing. Je kunt daarna het scherm open klappen.

Stap 3 - Je iPhone 5C scherm ontkoppelen

Het telefoonscherm is nu los, maar zit nog steeds bevestigd aan verschillende kabels. Deze zien je ook te ontkoppelen. Je ziet een grijs plaatje met schroefjes erin. Deze grijze plaat moet je verwijderen. Dit doe je door de verschillende schroeven los te schroeven. Onthoud dat je niet te veel kracht moet zetten. Dit kan namelijk het moederbord beschadigen. Zorg er daarnaast voor dat je precies onthoudt welke schroeven waar gezeten hebben. Als je namelijk de verkeerde schroef op de verkeerde plek terugdraait loopt je moederbord ook beschadiging op.

Nu het plaatje loszit kun je hem verwijderen met een pincet. Vervolgens kun je ook de connectoren verwijderen. Je kunt hiervoor een plastic spudger gebruiken. Je haalt eerst de connector van de camera weg. Deze zit helemaal rechts aan de rand van je telefoon. Vervolgens verwijder je de connector voor het LCD scherm en het touchscreen. Deze zitten allemaal vlak bij elkaar. Als alle connectoren verwijderd zijn kun je je scherm loshalen.

Stap 4 – De home button van je iPhone 5C verwijderen

Aan de onderkant van je iPhone scherm zie je de home button zitten. Deze zit met twee schroeven vast. Maak beide schroeven los. Je kunt nu de home button verwijderen. Dit kun je doen met behulp van de iSesamo en een pincet.

Stap 5 – Earspeaker demonteren

Aan de bovenkant van je Iphone5c scherm zie je de earspeaker zitten. Deze kun je demoteren door de twee schroeven los te draaien. Haal nu met een pincet het metalen beschermkapje er af. Verwijder daarna ook de earspeaker zelf.

Stap 6 – Frontcamera kabel demoteren

Maak met een plastic spudger de frontcamera kabel los en neem hierbij de microfoon ook mee. Dit kun je doen met de kleine punt van de spudger.

Stap 7 – Beschermplaat demonteren

Er zitten vier schroeven aan de zijkant van de beschermplaat. Deze dien je allemaal los te schroeven. Vergeet niet dat er boven – en onderin ook nog schroeven zitten. Schroef deze ook los en onthoud weer goed waar alle schroeven vandaan kwamen, zodat je precies weet waar je ze terug moet schroeven.

Als alle schroeven los zijn gemaakt kun je de beschermplaat demonteren. Dit kun je eventueel doen met een spudger.

Stap 8 – Je nieuwe scherm plaatsen

  • Nu kun je jouw nieuwe scherm plaatsen om vervolgens de beschermplaat weer bovenop het nieuwe scherm te plaatsen.
  • Nu kun je eigenlijk alle voorgaande stappen opnieuw volgen in omgekeerde volgorde.
  • Zet dus eerst alle schroeven terug van de beschermplaat.

Stap 9 – Monteer de frontcamera kabel

Monteer de frontcamera door allereerst de microfoon in het kleine rondje te monteren. Daarna kun je ook de Proximity sensor en de camera terugplaatsen.

Stap 10 – Earspeaker monteren

Plaats de earspeaker terug. Dit doe je door de earspeaker op de pinnetjes te plaatsen. Zorg er dus voor dat de pinnetjes precies in de gaatjes van de earspeaker passen. Plaats daarna het beschermplaatje er weer op. Schroef hem daarna weer voorzichtig vast.

Stap 11 – Plaats de home button van je iPhone weer terug

Leg de home button op de juiste plek en schroef hem vervolgens vast.

Stap 12 – Sluit het scherm weer aan

Je sluit het scherm weer aan door allereerst de drie connectoren weer te monteren. Dit dient nogmaals voorzichtig te gebeuren aangezien je anders het moederbord kunt beschadigen. Sluit eerst het touchscreen aan, vervolgens het LCD en tot slot de connector van de front camera en sensor kabel. Schroef daarna het beschermplaatje weer terug. Let op, zet de juiste schroeven op de juiste plaats van de beschermplaat.

Stap 13 – Zet het scherm terug

Je kunt het scherm nu weer in de behuizing terugzetten. Deze moet direct goed passen. Als dit niet het geval is moet je niet doordrukken. Er zit dan waarschijnlijk iets in de weg wat eerst teruggezet dient te worden.

Stap 14 – Schroef je iPhone 5C weer dicht.

Draai alle schroefjes er weer op de juiste manier in.