Klanten geven ons een 4,5/5

4.5/5

iPhone 5c

Ga voor de beste Midi controller

Deel artikel

Van alle gemakken voorzien zijn en daarom een Midi controller aanschaffen? Dan hoef je nooit lang te zoeken. Er zijn namelijk een groot aantal opties en modellen terug te vinden. Je moet dan alleen weten wat jij allemaal kunt verwachten van dit apparaat. Daarnaast is het verstandig om te bekijken waar je jouw nieuwe controller aan gaat schaffen. I4studio heeft deze apparaten in het assortiment opgenomen, zodat jij kunt gaan genieten van kwaliteit. Maar wat is het nou precies en wat kun je er allemaal mee? Onderstaande informatie geeft jou hier een beter inzicht in, zodat je tot jouw aankoop over kunt gaan. 

Een Midi controller stuurt opdrachten door 

Een Midi controller is een apparaat dat de opdrachten van MIDI (Musical Instrument Digital Interface) door kan sturen naar een ander apparaat met dit protocol. Hiermee kunnen dus verschillende instrumenten met elkaar gaan communiceren. Je kunt het hierdoor voor een breed scala inzetten. Denk bijvoorbeeld aan het spelen van noten, het in- en uitschakelen van functies en het wijzigen van bepaalde instellen op een effectprocessor. Voor een muziekstudio is dit hierdoor een goede oplossing en kan ervoor zorgen dat alle instrumenten op een professionele manier gaan klinken. 

Altijd afhankelijk van het doeleind van het apparaat 

Midi controllers zijn er dus niet voor gemaakt om muziek te genereren. Het is vooral een instrument dat als invoerapparaat wordt gebruikt. Zo zou je bijvoorbeeld een synthesizer hiermee uit kunnen rusten, waardoor het gaat klinken als een keyboard in pianostijl. Je hebt hiervoor een aantal knoppen tot jouw beschikking welke dienen als pianotoetsen. Daarnaast kun je een drumstel erop aansluiten, maar dit wordt over het algemeen minder gedaan. Het is afhankelijk van welke muziek jij op gaat nemen wat je er uiteindelijk echt mee gaat kunnen en doen. 

De specificaties goed gaan vergelijken 

Midi controllers hoeven echter niet alleen voor een muziekstudio gebruikt te worden. Je kunt er namelijk heel veel functies mee bedienen. Zo kun je hem bijvoorbeeld ook gaan koppelen met jouw computer en alles uit de knoppen halen. Ook hiervoor zijn er een groot aantal mogelijkheden. Je kunt daarom het beste gaan kijken naar de verschillende modellen en van hieruit een goede keuze gaan maken. De verschillende specificaties kunnen namelijk ook een verschil gaan maken als je gaat kijken naar de modellen en merken en kunnen jou weer heel andere perspectieven gaan bieden. 

Een goede vergelijking maken 

Voordat je tot een aankoop van een midi controller overgaat, is het dus altijd goed om een goede vergelijking te maken. Dit doe je in eerste instantie op basis van de specificaties waar je naar op zoek bent. Ook jouw budget kan een grote rol gaan spelen. De controllers komen namelijk in veel verschillende prijsklassen, waardoor er altijd wel een goede oplossing te vinden is. Kom je er echt niet uit? Dan is het aan te raden om advies op te vragen bij een professional op I4studio.nl. Hiermee krijg je namelijk nog meer duidelijkheid en maak je de juiste keuze. 

Gerelateerd nieuws

Nieuws

iPhone 5c foto’s uitgelekt

Afgelopen weekend zijn er foto’s van de nieuwe iPhone uitgelekt. Na alle waarschijnlijkheid heeft een medewerker van Apple de foto’s uitgelekt. Het is natuurlijk nooit

iphone 4 kapot
Nieuws

Verzekeren van een smartphone!

Het wordt verzekeren van een smartphone wordt steeds populairder. Doordat smartphone steeds duurder maar ook fragieler worden en dus sneller kapot gaan laten steeds meer