Klanten geven ons een 4,5/5

4.5/5

iPhone 5c

De strijd der titanen – Samsung vs. Apple

Deel artikel

Al een aantal jaren is er een flinke strijd gaande in de smartphone-wereld. De strijd gaat deels tussen de twee grote besturingssystemen, namelijk Android en IOS, maar ook zeker tussen de verschillende producenten. Wat betreft besturingssysteem heeft Android absoluut het grootste marktaandeel, ondanks het feit dat IOS vaker geroemd is om de geruiksvriendelijkheid. Het probleem bij Android zit hem in de enorme variatie in toestellen en Android versies, waardoor niet iedereen de optimale ervaring beleeft. Bij Apple zijn slechts enkele variaties mogelijk en blijft de kwaliteit van de software beter in stant. Ook de kwaliteit van iPhone applicaties ligt over het algemeen een stuk hoger door de strenge keuring. Hoewel Google heeft aangekondigd ook een strengere keuring te gaan inzetten, kan op dit moment nog vrijwel iedere app na een automatische screening in de store geplaatst worden.
Wat betreft hardware verkopen gaat de strijd voornamelijk tussen Apple en Samsung. Samsung is van de Android smartphone producenten al een aantal jaren de populairste verkoper. Het afgelopen jaar bleef Apple echter voorop lopen als grootste verkoper van smartphones. Samsung heef die positie inmiddels herpakt en staat weer op de eerste positie. De cijfers zijn verrassend aangezien de iPhone 6, en dan met name de 1 jarige iPhone 6 abonnementen erg goed zijn verkocht.

Hoewel Samsung geen officiele cijfers bekend maakt, worden de verkopen in het eerste kwartaal van 2015 geschat op 83.2 miljoen, terwijl Apple relatief gezien een stuk minder toestellen verkocht met een totaal van 61.2 miljoen. De gemiddelde waarde van de Apple toestellen ligt wel een stuk hoger. Met name de iPhone 6 en iPhone 6 plus hebben hier een grote invloed op. Natuurlijk zijn de topmodellen van Samsung, zoals de Galaxy S6 en Galaxy Note 4 ook behoorlijk aan de prijs, maar de goedkopere modellen zoals de mini versies verlagen de gemiddelde prijs per toestel flink.
Bron: 1jarigabonnement.nl

Gerelateerd nieuws

Nieuws

iPhone 5c foto’s uitgelekt

Afgelopen weekend zijn er foto’s van de nieuwe iPhone uitgelekt. Na alle waarschijnlijkheid heeft een medewerker van Apple de foto’s uitgelekt. Het is natuurlijk nooit

iphone 4 kapot
Nieuws

Verzekeren van een smartphone!

Het wordt verzekeren van een smartphone wordt steeds populairder. Doordat smartphone steeds duurder maar ook fragieler worden en dus sneller kapot gaan laten steeds meer