Apple geïnteresseerd in Japanse chipfabrikant voor accubesparing iPhone

0

Apple is in vergaande onderhandelingen met het Japanse bedrijf Renesas SP Driver. Dit bedrijf maakt chipsets voor mobiele apparatuur. Apple Inc. wil met de overname van Renesas SP Driver de constante levering van onderdelen van de nieuwe iPhone 5 garanderen. Deze informatie is via een persbureau naar buiten gekomen. De onderhandelingen zijn door Apple nog niet bevestigd.

Energiebesparende chipsets

Renesas SP Driver is een fabrikant van energiebesparende smartphone chipsets welke de touchscreens van smartphones en tablets aansturen. De technologie zorgt voor een aanzienlijke verhoging van de accuduur, doordat het energieverbruik van de beeldschermen wordt gereduceerd. Dit gaat niet ten koste van de beeldkwaliteit. De fabrikant voor 55% in handen van Renesas Electronics Corp. Dit bedrijf is echter verlieslijdend en wil haar aandelen verkopen.

Met de verkoop van 55% van de Renesas SP Driver aandelen aan Apple zou een bedrag van ongeveer 400 miljoen euro gemoeid zijn. Inmiddels hebben de aandeelhouders van de overige 45% zich ook gemeld. Sharp en Powerchip Technology staan er welwillend tegenover om ook hun volledige aandeel aan Apple te verkopen.

Meer kapers op de kust

Er zouden zich inmiddels nog meer bedrijven hebben gemeld bij Renesas welke serieuze interesse hebben getoond in een eventuele overname van de chip producent. Een eventuele volledige overname van Apple zou inhouden dat de iPhones exclusief zouden worden voorzien van deze vooruitstrevende chipset. Dit zou de slagkracht van Apple enorm verhogen om de naderende concurrentie op afstand te houden. Klanten die een smartphone vergelijken zullen sneller over de streep worden getrokken om een iPhone te kopen met deze exclusieve techniek. Met name de smartphones van Samsung welke op Google’s Android draaien slokken op dit moment steeds meer marktaandeel op. Ook het Chinese Huawei zit Apple en Samsung op de hielen.

Delen

Over de schrijver

Carlijn de Witte

Carlijn de Witte is verantwoordelijk voor het laatste nieuws en geruchten op 5ciphone.nl. Carlijn is gespecialiseerd in de telecom niche en weet dan ook altijd wat de beste iPhone 5C aanbiedingen zijn!

Reageren op het bericht

*