Klanten geven ons een 4,5/5

4.5/5

iPhone 5c

ADSL, kabel of glasvezel welk internet past het best bij u?

Deel artikel

Wat is een ADSL aansluiting?

Bij een ADSL aansluiting kies je ervoor om je internet via je telefoonlijn te laten binnenkomen. Het internet komt over koperen kabels bij jou thuis binnen. Het voordeel is dat de meeste mensen al een telefoonlijn hebben liggen. Er moet enkel nog een splitter voorzien worden. Deze zorgt ervoor dat het telefoonverkeer van het internet verkeer gesplitst wordt en dat beide lijnen apart gebruikt kunnen worden.

Wat is een kabel aansluiting?

Bij een kabelaansluiting maakt je gebruik van de televisiekabel of coaxkabel die in jouw huis binnen komt. Net zoals bij ADSL moet hierbij ook de binnenkomende kabel opgesplitst worden. Hierbij wordt het televisie signaal van het internet signaal gesplitst. Telefoons werken dan via de kabel waar eveneens het internet door komt. Zowel ADSL als kabelverbindingen zijn de meest voorkomende verbindingen binnen Nederland, maar sinds enkele jaren is er ook de glasvezelverbinding.

Wat is een glasvezelverbinding?

Bij glasvezelverbindingen, ook vaak fiber genoemd, maakt men gebruik van kabels die gemaakt zijn uit vezels van glas. Door deze kabels wordt licht gestuurd wat ervoor zorgt dat men veel data over grote afstand kan versturen aan een topsnelheid. In de straten liggen deze glasvezels vaak al verspreid, maar meestal is het stuk van de straat tot aan jouw woning nog niet voorzien op glasvezel. Om van deze verbinding gebruik te kunnen maken moet er dus meestal nog een stuk kabel getrokken worden. Deze verbinding wordt ook wel ‘fiber tot the home’ genoemd.

Welk soort internet past het beste bij jou?

Wil je verschillende internet providers vergelijken met elkaar dan kan je terecht op Overstappen.nl. Hierbij moet je enkel je postcode ingeven en er wordt meteen getoond welke abonnementen er beschikbaar zijn voor jou. Je krijgt een overzicht van de verschillende prijzen en je kunt eveneens de snelheden met elkaar vergelijken. Naast een standaard internet pakket, kan je ook combinatie pakketten vergelijken. Zo een pakket bevat dan een internet en tv en bellen abonnement.

Ben je eerder geïnteresseerd in een glasvezelverbinding of wens je over te stappen naar glasvezel, dan kan je ook hierover extra informatie vinden op Overstappen.nl. Kortom op onze website vind je zeker een internet of combinatiepakket dat bij jouw behoeften en binnen jouw budget past. Aarzel dus niet en neem een kijkje op onze website om alles in 1 te vergelijken en om nog meer te weten te komen.

Gerelateerd nieuws

Nieuws

iPhone 5c foto’s uitgelekt

Afgelopen weekend zijn er foto’s van de nieuwe iPhone uitgelekt. Na alle waarschijnlijkheid heeft een medewerker van Apple de foto’s uitgelekt. Het is natuurlijk nooit

iphone 4 kapot
Nieuws

Verzekeren van een smartphone!

Het wordt verzekeren van een smartphone wordt steeds populairder. Doordat smartphone steeds duurder maar ook fragieler worden en dus sneller kapot gaan laten steeds meer