Wat voor soorten simkaarten zijn er

0

Iedereen kent simkaarten tegenwoordig wel. Het kleine kaartje dat je telefoon in gaat die er voor zorgt dat jij internet etc. op je mobiel hebt. Nu heb je een nieuwe mobiel waar je ook een nieuwe simkaart voor nodig hebt. Je zou bijvoorbeeld een herlaadkaart willen aanschaffeb. Nu is alleen de vraag welke simkaart er precies in jouw mobiel past. Ze zijn er namelijk in verschillende soorten en maten. Lees verder om er achter te komen wat voor simkaarten er zijn.

De Nano-simkaart

We beginnen met de kleinste en dunste simkaart: de Nano-simkaart. Deze sim gebruik je in de nieuwste smartphones zoals de HTC One M8, Nokia Lumia 930, iPhone 5, iPhone 6 en Samsung Galaxy Neo 4g. Deze simkaart biedt veel voordelen zoals veel opslagruimte. Daarnaast kan de Nano-simkaart ook veel applicaties tegelijkertijd runnen en is de beveiliging ook goed.

De Micro-simkaart

De volgende simkaart is de middel grootste : de micro-simkaart. Deze simkaart is net even groter dan de Nano-simkaart, maar net even kleiner dan de standaard simkaart. De micro simkaart heeft een afmeting van 15×12 millimeter en past onder andere in de Samsung Galaxy S III en Sony Xperia.

De standaard simkaart

We zijn aangekomen bij de laatste simkaart: de standaard simkaart. Dit is de grootste simkaart van de drie. De standaard simkaart heeft een afmeting van 25×15 millimeter en zou gebruikt kunne worden in een Nokia 301 of Apple Iphone 3.

Wat je moet weten over de simkaarten

Wanneer jij bijvoorbeeld een herlaadkaart wilt aanvragen moet je goed letten om wat voor soort simkaart dit precies is. Tegenwoordig worden deze vaak als een 3-in-1 simkaart verkocht. Dit is een simkaart die alle drie de formaten in een heeft, want  je kunt er voor zorgen dat jij het goede formaat eruit drukt. Zorg er altijd voor dat jij de simkaart koopt die in je mobiel past, anders heb je er namelijk niet zo veel aan.

Delen

Over de schrijver

Carlijn de Witte

Carlijn de Witte is verantwoordelijk voor het laatste nieuws en geruchten op 5ciphone.nl. Carlijn is gespecialiseerd in de telecom niche en weet dan ook altijd wat de beste iPhone 5C aanbiedingen zijn!

Reageren op het bericht

*