Klanten geven ons een 4,5/5

4.5/5

iPhone 5c

iPhone 5C specificaties

Dat de iPhone 5c kleurrijk is mag wel gesteld worden. Niet voor niets staat de letter c voor colour. De iPhone 5c is de directe opvolger van de iPhone 5 en Apple heeft al het goede uit het vorige vlaggenschip meegenomen in de productie van deze nieuwe telg. Het enige verschil met de iPhone 5 is dat de iPhone 5c een hoogwaardig plastic frame heeft in tegenstelling tot het aluminium frame van de iPhone 5. Voor het eerst in de geschiedenis heeft Apple ervoor gekozen om een toestel in maar liefst vijf verschillende kleuren uit te brengen. De kleuren die verkrijgbaar zijn van de iPhone 5c zijn wit, geel, roze, groen en blauw. De keuze voor de opslagcapaciteit is 16GB en 32GB. De opslagcapaciteit is niet uit te breiden met een externe SD kaart. Wel is het mogelijk om gebruik te maken van de gratis dienst van Apple genaamd iCloud. Met iCloud kun je de opslagcapaciteit vergroten. Benieuwd naar de specificaties van dit nieuwe toestel? Lees dan verder en kom achter de geweldige prestaties van deze nieuwe telg in de iPhone familie.

Afmeting en gewicht iPhone 5C

De iPhone 5c heeft intern niet veel veranderingen. Toch is deze iPhone iets groter en zwaarder dan de zijn voorganger de iPhone 5. dit heeft voornamelijk te maken met het frame. Ondanks dat het toestel iets zwaarder, hoger en breder is ligt het toestel met zijn 4 inch Multi Touch breedbeeld display super goed in de hand.

Hoogte iPhone 5c: 124,4 mm
Breedte iPhone 5c: 59,2 mm
Diepte iPhone 5c: 8,97 mm
Gewicht iPhone 5c: 132 gram

Beeldscherm

De iPhone 5c heeft een een 4 inch Retina display met een resolutie van 1136 x 640 pixels bij 326 ppi. Verder is het Multi Touch Display afgewerkt met een vetafstotende deklaag. De afmeting van het Retina display zorgt ervoor dat het toestel super goed in je hand ligt. De resolutie is gelijk aan die van de iPhone 5 en iPhone 5s.

Nano Simkaart

Voor de iPhone 5c maakt Apple gebruik van een nog kleinere simkaart, namelijk de Nanosim. Dit betekend dat de iPhone 5c niet compatibel is met alle soorten simkaarten. De meeste smartphones maken op dit moment gebruik van microsimkaarten, dus koop je een los toestel dan moet je rekening houden dat de simkaart hoogstwaarschijnlijk niet compatibel is. Je kunt de simkaart omruilen bij de provider of je kunt een Nanosim knippen met een simkaartknipper. Ook als je een iPhone 5c abonnement afsluit moet je rekening houden dat de iPhone 5c gebruik maakt van de Nanosim, want dit moet je meestal zelf aangeven.

Accu

De accu van de iPhone is iets verbeterd, wat de gebruiksduur van de accu ten goede is gekomen. De iphone 5c is voorzien van een ingebouwde oplaadbare lithium ion accu. De accu kan met de USB lightning kabel opgeladen worden. Dit kan je doen via het netstroom via de lightningadapter of via je computersysteem. De iPhone 5c accu heeft een standby tijd tot 250uur.

Inhoud van de iPhone 5C box

De accu van de iPhone is iets verbeterd, wat de gebruiksduur van de accu ten goede is gekomen. De iPhone 5c is voorzien van een ingebouwde oplaadbare lithium ion accu. De accu kan met de USB lightning kabel opgeladen worden. Dit kan je doen via het netstroom via de lightningadapter of via je computersysteem. De iPhone 5c accu heeft een standby tijd tot 250uur.