Apple werkt aan speaker met Siri spraakassistent

0

De spraak assistent voor in huis lijkt dit jaar erg populair te worden. Amazon en Google Home kwamen al met een speaker maar Apple blijkt nu ook een Siri speaker aan het ontwikkelen te zijn voor in huis. Door Google werd vorige week de Google Home getoond tijdens de Google I/O. Dit is een conferentie voor ontwikkelaars die ieder jaar door Google georganiseerd wordt. De Google Home is een kleine speaker voor in huis. De speaker staat continu in verbinding met internet en voert opdrachten uit naar aanleiding van de opdrachten die jij geeft door middel van je stem. Het lijkt veel op Amazon Echo dat al in 2014 door Amazon op de markt werd gebracht.

Apple speaker

iAbonnement meldt nu dat Apple ook bezig is met een soortgelijk apparaat. Siri zou hiervoor centraal staan. Aangezien Siri verder ontwikkeld is de laatste jaren is het een leuke toepassing van de spraak technologie die Apple bezit. De Siri speaker zou een ingebouwde microfoon hebben waarmee het nieuws kan worden gevolgd, muziek kan worden geluisterd en waar je vragen aan kan stellen. Apple zou al aan het apparaat werken voordat de Amazon Echo werd onthuld. Ook zou je er HomeKit-apparaten mee kunnen bedienen volgens het bericht. Tevens zou Apple aan een volwaardige Siri development kit werken. Zo kunnen ook ontwikkelaars functies inbouwen in Siri. Volgens iAbonnement zal de Kit al worden gepresenteerd tijdens WWDC dat op 13 juni 2016 gehouden wordt. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren is nog even afwachten.

Delen

Over de schrijver

Carlijn de Witte

Carlijn de Witte is verantwoordelijk voor het laatste nieuws en geruchten op 5ciphone.nl. Carlijn is gespecialiseerd in de telecom niche en weet dan ook altijd wat de beste iPhone 5C aanbiedingen zijn!

Reageren op het bericht

*